Menu
Menu

Ismertető

Az elterjedt forgójeladók szónál az elfordulásjeladó és szögjeladó kifejezések jobban visszaadják a működésük lényegét: a tengelyük elfordulásának mértékét, aktuális pozícióját jelenítik meg a kimenetükön. További előforduló megnevezéseikből néhány: enkóder, encoder, rezolver vagy szögadó.

Működésükre nézve fő fajtáik az inkrementális és abszolút forgójeladók, kivitelükben pedig a szerelési módjukat meghatározó tengelyes vagy csőtengelyes változatokra csoportosíthatók. Javasolt előnybe részesíteni a csőtengelyes forgójeladókat, melyek a hagyományos tengelyeseknél könnyebben szerelhetők, és a szerelési hibák elmaradása miatt az átlagos élettartamuk is számottevően hosszabb.

Érdemes lehet megnézni a csőtengelyes forgójeladók szerelésének egyszerűségét bemutató rövid filmet a videó fül alatt.

Az inkrementális és abszolút forgójeladók teljes választékát kínáljuk tengelyes és csőtengelyes változatban is. Ipari kivitel, kiemelkedő műszaki paraméterek és nagy megbízhatóság jellemzik az összes típust.

Raktárkészletünkkel és expressz gyártási illetve szállítási szolgáltatással a sürgős igényeknek is eleget tudunk tenni.

Tudnivalók forgójeladókról (teljes katalógus részlete, 654 kB)

Videó

Ez a kis két perces videó bemutatja, hogy milyen könnyű egy csőtengelyes forgójeladót egy hajtóműves motorra szerelni.

Kübler 5820 csőtengelyes inkrementális forgójeladó

Inkrementális jeladók

Ismert szöghelyzethez viszonyított, vagyis relatív elfordulás jelzésére alkalmasak, ezért az ilyet alkalmazó berendezések általában egy referenciapozícióból indítandók.
Kübler 5878 egyfordulatú abszolút forgójeladó

Egyfordulatú abszolút jeladók

Pontos szögpozíciót közlő érzékelők. A pozíció kommunikálása különféle terepi buszokon vagy valamilyen soros kommunikációval történik. Fordulaton belül pontos információt nyújtanak.
Kübler 5888 többfordulatú abszolút forgójeladó

Többfordulatú abszolút jeladók

A szögpozíción kívül az elfordulások számát is nyilvántartó és kommunikáló érzékelők. Az egyfordulatúakhoz hasonlóan, kikapcsolt állapotú mozgást követően is pontos pozícióval szolgálnak.
dőlésszögérzékelő

Dőlésszög érzékelők

Dőlésszöget egy illetve két tengelyen mérő érzékelők. Biztonságos és hatékony üzemelését szolgálhatják például naperőműveknek, járműveknek, építőipari vagy mezőgazdasági gépeknek.

partnerlogók