Menu
Menu

Ismertető

Kübler SR060 csúszógyűrű, a leszerelt védőkupak láttatja a csatlakozókat.

A csúszógyűrűk számos ipari alkalmazásban használatosak, mint például csomagológépek, daruk, forgóasztalok vagy akár ipari kamerák. Villamos tápfeszültség, adatok vagy jelek átvitelére szolgálnak egy álló- és egy forgórész között.

A villamos teljesítmény- és jelcsatornák mellett hidraulikus vagy pneumatikus vezetékek is átvihetők.

A jelcsatornák nemcsak digitális vagy analóg jeleket továbbíthatnak a forgórészre, hanem terepi buszokat, mint például Profibus, CANopen stb., és Ethernet hálózatot is.

A moduláris felépítés révén ezek a csúszógyűrűk rugalmasan illeszthetők az alkalmazások támasztotta igényekhez.

A Kübler csúszógyűrűk különösen előnyös tulajdonságai:

  • Alacsony karbantartásigény. Elég 100 millió körülfordulásonként karbantartani, és akkor is csak porszívózni kell, olajozni nem.
  • Zárt tokozás. Szennyeződésre érzékeny iparágakban, mint például élelmiszeripar is biztonságosan használhatók, a csúszógyűrűkről leváló por a készülék házában marad
  • Kétkamrás kivitel. A teljesítmény- és jelcsatornákat porlabirintus választja el egymástól, a jelcsatornák védettek a teljesítménycsatornák szennyeződésétől
  • Állandó, a sebességtől függetlenül, akár álló helyzetben is 0,1 Ohmnál kisebb ellenállás a jelcsatornák áramszedőinek és csúszógyűrűinek ezüst/nemesfém kivitelének köszönhetően.
  • Azonnal, álló helyzetből is működőképes
  • Hosszú élettartam, szobahőmérsékleten több mint 500 millió körülfordulás.

Csúszógyűrűkről további részletek, típusok, adatlapok a gyári honlapon

Videók

Csúszógyűrűs forgóátvezető bemutatása

Megmutatjuk hogyan néz ki, hogy működik, milyen főbb alkatrészekből áll, hogyan kell konfigurálni, beszerelni és karbantartani egy csúszógyűrűs forgóátvezetőt.

Csúszógyűrű egy horizontális flow-pack csomagológépben.

A csúszógyűrűn keresztül jut el a tápeszültség a forgó lezáróhenger fűtéséhez, és a PT100 hőérzékelőktől vissza a hőszabályozóhoz.

Csúszógyűrűk összehasonlítása

Miért érdemes Kübler csúszógyűrűs megoldást választani?


partnerlogók