Menu
Menu

Biztongási mágneses kapcsolókA kódolt mágneses biztonsági rendszer burkolatok, ajtók helyzetének a felügyeletére szolgál, hogy jelzésükre, azok nem biztonságos helyzetében, leálljon a veszélyes mozgás, illetve a veszélyt jelentő gépet vagy géprészt el se lehessen indítani.

Zárt kivitelüknek és ellenálló műanyag tokozásuknak köszönhetően a mágneses érzékelők kritikus környezeti feltételek esetén is használhatók, például gyógyszeripari, élelmiszeripari vagy faipari gépeken, illetve bárhol ahol különösen erős porra vagy nedvességre lehet számítani.

Egy mágneses biztonsági rendszer három összetevőből áll, egy mágneses érzékelőből, a hozzá tartozó mágnesesen kódolt aktuátorból és egy biztonsági reléből. A mágneses érzékelőben speciálisan elrendezett reed relék vannak, melyeket érintés nélkül működtet az aktuátor kódolt mágneses mezője.

Ha például nyílik egy ajtó, a rászerelt mágneses aktuátor eltávolodik az érzékelőtől, ami ettől kikapcsol és vészleállást eredményez, így veszélyes gépmozgások csak az ajtó zárt állapotában lehetségesek.

A rendszer biztonsági szintje 4-es típusú illetve PL e amikor egy biztonsági reléhez csak egy érzékelő csatlakozik, és 3-as típusú illetve PL e/d amikor több, akár 30 db egymással sorba kötött mágneses érzékelő tartozik egy biztonsági reléhez.

Rendelkezésre álló mágneses érzékelőcsaládok:

Érzékelőcsalád Tokozás Kapcsolási távolság*
* bekapcsolás, kikapcsolás, biztos kikapcsolás
MC388 88 x 25 x 13 mm < 6mm, > 13mm, > 30mm
MC336 36 x 26 x 13 mm < 3mm, > 8mm, > 11mm
MC330 M30 x 36 mm  < 6mm, > 12mm, > 14mm

A mágneses érzékelőink szállítási terjedelmébe beletartozik a hozzájuk tartozó aktuátor és az acél rögzítőcsavarok.

Mágneses biztonsági érzékelők további részletei a gyári honlapon.

Ajánlatkérés


partnerlogók