Menu
Menu

Temposonics R szériás magnetostrikciós útadók

Ismertető

A magnetostrikciós érzékelők egy, vagy akár több mágnes pozícióját mérik abszolút módon, azaz egy fix referenciaponthoz képest. Az érzékelő kiviteli formája lehet

  • profilos
  • rudas vagy
  • flexibilis.

A mágnes lehet a profilos érzékelőn csúszó csúszkában, lebeghet az érzékelő felett, vagy lehet a rudas illetve flexibilis érzékelőt körülölelő gyűrűmágnes.

A méréstartomány 25 mm-től 20 méterig terjedhet, az ismétlési pontosság akár mikrométeres, a pontosság pedig 50 mikrométeres lehet.

További információ, magnetostrikciós érzékelők típusai, adatai megtalálhatók a gyári honlapon.

Magyar nyelven rendelkezésre álló katalógus: Temposonics R szériás magnetostrikciós érzékelők

Működési elv

Az érzékelőben egy magnetostrikciós hullámvezető található, amin az érzékelőfejből indított elektromos impulzusok futnak végig, együtt az általuk gerjesztett elektromágneses térrel. Azon a ponton, ahol ezek a mágneses terek egy másik mágneses térrel találkoznak, azzal ami mérendő pozíciót jelző mágnesből ered, egy torziós impulzus keletkezik a magnetostrikciós hullámvezetőben. A torziós impulzus hangsebességgel fut végig a hullámvezetőn, bele az érzékelőfejbe, ahol az elektronika megállapítja a mágnes pozícióját, az impulzus kibocsátásától a torziós impulzus megérkezéséig mért idő alapján.

Temposonics technológia

A magnetostrikciós technológiát útadókhoz elsőként használó Temposonics szabadalmazott technológiája más magnetostrikciós útadóknál jóval erősebb alapjelet biztosít, ami a Temposonics® érzékelők stabilitásában, interferenciákkal szembeni érzéketlenségében és reakcióidejében jelentkezik előnyként.


partnerlogók