Menu
Menu

Telepített, kamerás vonalkódolvasók és egyben 2D kódolvasók a hagyományos vonalkódok és 2D kódok megbízható olvasására.

A kétdimenziós kódokat mátrixos elrendezésű adatcellák alkotják, melyek kis felületen sok adat tárolására alkalmasak. A 2D-s kódok így különösen alkalmasak tárgyak nyomkövetésére, mikor a kód közvetlenül a munkadarabhoz rögzített illetve arra nyomtatott, pontozott vagy gravírozott.

A kódok állhatnak, mozoghatnak, lehetnek ferdén, fejjel lefelé, vagy akár a tükörképük is olvasható.  Címkére nyomtatott, vagy a nehezebb feladatot jelentő, közvetlenül termékre felvitt direkt jelölések is olvashatók.

További információ kamerás vonalkódolvasókról

Cognex Dataman 50/60

Dataman 50 2D kódolvasók egyik típusaEzek a gyors, fixen telepített vonal- és 2D kódolvasók az apró méretüknek köszönhetően szinte bárhová beférnek. Hagyományos vonalkódokat és 2D kódokat egyaránt olvasnak. A Dataman 50 típusok USB and RS-232 interfésszel, míg a méretben azoknál alig nagyobb Dataman 60 típusok Ethernet interfésszel is rendelkeznek.

L, QL és S megkülönböztető jelölésű típusok állnak rendelkezésre, melyek az alábbi kódolvasási képességek alapján különböznek egymástól:

L: vonalkódok olvasása “létra” vagy “kerítés” helyzetben.

QL: vonalkódok olvasása tetszőleges helyzetben.

S: tetszőleges helyzetű vonalkódok és 2D kódok olvasása.

Dataman 50 és 60 telepített vonal- és 2D kódolvasók további részletei a gyári honlapon.

DataMan 150/260

Cognex Dataman 200 vonalkódolvasó Ethernet interfésszelNagy teljesítményű, moduláris, könnyen használható fixen telepített vonal- és 2D kódolvasók akár direkt jelöléses kódok olvasására is.

A Dataman 150 RS232 és USB, míg a Dataman 260 típusok RS232 és Ethernet interfésszel ellátottak. A

A Dataman 150/260 és 152/262 típuscsaládok között a kamerájuk felbontásából adódik a különbség, ami 752 x 480 illetve 1280 x 960 pixeles. A nagyobb felbontású típusok, nagy területen bárhol előforduló, kisméretű kódok olvasására szolgálnak.

A QL, S, Q illetve X megkülönböztető jelölésű típusok az alábbi kódolvasási képességekkel bírnak:

QL: vonalkódok olvasása tetszőleges helyzetben, nagy sebességgel

S: tetszőleges helyzetű vonalkódok és 2D kódok olvasása

Q: tetszőleges helyzetű vonalkódok és 2D kódok olvasása, nagy sebességgel

X: mint Q, + direkt jelöléses kódok (DPM kódok) olvasása

Dataman 150 és 260 telepített vonal- és 2D kódolvasók további részletei a gyári honlapon.

2 dimenziós DPM kódokkal jelölt fényes és görbült felületek leolvasása Dataman 260 fixen telepített vonalkódolvasóval:

DataMan 300/360

Dataman 300 vonalkódolvasó beépített világítássalA Cognex legsokoldalúbb telepített vonalkódolvasója, számos beépített világítás és optika opcióval, ami a legnehezebb direkt jelöléses kódok olvasására is képes.

Autotune funkciója automatikusan beállítja a beépített világítást, a fókusztávolságot és a képalkotás paramétereit, hogy azok az adott alkalmazáshoz optimálisan illeszkedjenek.

L, QL illletve X jelölésű típusai az alábbiakban térnek el egymástól:

L: vonalkódok olvasása “létra” vagy “kerítés” helyzetben.

QL: vonalkódok olvasása tetszőleges helyzetben

X: tetszőleges helyzetű vonalkódok és 2D kódok olvasása, a direkt jelöléses kódokakt (DPM kódok) is beleértve.

A Dataman 300/360, 302/362 illetve 303/363 típusok a felbontásukban térnek el egymástól, ami rendre 800 x 600, 1280 x 1024, illetve 1600 x 1200 pixel. A nagyobb felbontások abban segítenek, hogy nagyobb területen, bárhol megjelenő, kisméretű kódok is olvashatók legyenek.

Dataman 300 és 360 vonal- és 2D kódolvasók további részletei a gyári honlapon.

Leuze típusok

LSIS220 2D kódolvasó munkábanA Cognex kamerás vonalkódolvasói mellett, a telepített lézeres vonalkódolvasók területén élenjáró Leuze-tól származó kamerás telepített 2d kódolvasók is szerepelnek a kínálatunkban:

  • LSIS 220: kisméretű, fixen telepített 2D kódolvasók, direkt jelölésű kódok és pharma code kivételével szinte minden olvasási feladatra.  RS232 vagy USB interfésszel.
  • LSIS 422: fixen telepített 2D kódolvasók pharma code és direkt jelölésű, például lézerrel felvitt 2D kódokhoz is. RS232 és Ethernet interfésszel.

Ezek az vonal- és 2D kódolvasók nemcsak az olvasott kódot, de egy adott kódhoz hasonlítás eredményét, vagy akár az olvasott kód minőségét is megjeleníthetik a kimenetükön.

2D kódolvasók részletesen a gyári honlapon.


partnerlogók