Menu
Menu

Kvalix alkatrészgyártó műhelyAlkatrészgyártó műhelyünkben egyedi és kis sorozatú fém illetve műanyag alkatrészgyártást, precíz minőségi forgácsolást végzünk marással és esztergálással.

Marás és esztergálás

A forgácsolás új, hagyományos és CNC forgácsoló gépeinken nagy pontossággal, kiváló minőségben, az alkatrészgyártást megrendelő igényeihez igazodva, rövid átfutási idővel történik.

A marás illetve esztergálás gépidejét, ami az alkatrészgyártás költségét nagymértékben befolyásolja, már ajánlatadási stádiumban pontosan meg tudjuk becsülni a forgácsolás menetét modellező CAM rendszerünkkel.

Minőségi alkatrészgyártás

Az alkatrészgyártás gördülékenységét és minőségét tapasztalt szakembereink, modern gépparkunk, ISO 9001, ISO 14001 és és 45001 tanúsítványunk, SAP vállalatirányítási rendszerünk és professzionális CAD/CAM környezet biztosítja.

Minőségellenőrzés

A forgácsolt alkatrészek méret és alak ellenőrzésére nagy pontosságú, széles mérettartományt lefedő digitális illetve mérőórás mérőeszközök állnak rendelkezésünkre.

  • Mitutoyo digitális tolómérők 0-300mm-ig
  • Mitutoyo digitális mikrométerek 0-100mm-ig
  • SCHUT mérőórás furatmérők 18-160mm-ig

Mérnöki szolgáltatások

Bonyolultabb forgácsolást igénylő alkatrészgyártáshoz elengedhetetlen a forgácsolás menetét megtervező, és a CNC programot előállító CAM rendszer igénybe vétele. A CAM használatának előfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a gyártandó alkatrészek 3D-s CAD rendszerrel készült tervei. Igény esetén szívesen részt veszünk a forgácsolandó munkadarabok CAD rendszerben történő megtervezésében is, amit 5 darab nagy teljesítményű CAD-es munkaállomással felszerelt tervezőirodánk tesz lehetővé.

Ellenőrizzük, hogy a kapott tervek megfelelnek-e a gyárthatósági szempontoknak, szükség esetén tanácsokat adunk, illetve segítünk az áttervezésükben.

Alkatrészgyártás tevékenységünket bemutató katalógusunk letöltése: Egyedi és kis sorozatú alkatrészek minőségi gyártása (pdf, 444 kB).

Géppark

Mikron VCE800Pro-X CNC megmunkáló központ a Kvalix alkatrészgyártó műhelyében

GF AgieCharmilles Mikron VCE800Pro-X CNC megmunkáló központ

Jól felszerelt, szimultán 4-tengelyes marásra és mérésekre is alkalmas CNC megmunkálóközpont, egyedi és kis sorozatú gyártáshoz.
Mazak Quick Turn Smart 200M CNC eszterga

Mazak Quick Turn Smart 200M hajtott szerszámos CNC eszterga

Nagy teljesítményű, precíz CNC eszterga, hajtott szerszámokkal a hatékony egyedi és kis sorozatú alkatrészgyártáshoz.
Hagyományos marógép, a forgácsolás egyik alapgépe

TOS FNK 2 R szerszám-konzolmarógép

Sokoldalú, hagyományos marógép modern elektronikus vezérlővel és mérőrendszerrel, egyszerűbb egyedi alkatrészek gyártásához.
Weiler Praktikant VC csúcseszterga precíziós forgácsoláshoz

Weiler Praktikant VC precíziós csúcseszterga

Precíz egyedi forgácsoláshoz optimális hagyományos eszterga fokozatmentes elektronikus vezérlővel és mérőrendszerrel.
Pilous ARG 300 Plus S.A.F. fűrészgép, az alkatrészgyártás előkészítésére

Pilous ARG 300 Plus S.A.F. fűrészgép

Alapanyagokat forgácsolásra kész méretűre daraboló nagy teljesítményű félautomata fűrészgép. Ezzel indul az alkatrészgyártás.

partnerlogók