Menu
Menu

reteszes biztonsági kapcsoló cnc gép ajtajánA biztonsági reteszes kapcsolók zárva tartják a védőajtót és így nem engednek hozzáférni az elzárt veszélyes területhez amíg a veszély fennáll. A veszély elmúltával a retesz egy villamos jellel oldható.

Például akkor használatosak, mikor egy gépnek utánfutása van, ezért egyszerű biztonsági kapcsolóval ellátott védőajtó nyitásakor, vagy fényfüggönyös védelemmel nem szűnne meg azonnal a veszélyforrás.

A reteszes kapsolók egy különálló működtető elemből és a védőajtóra vagy biztonsági burkolatra rögzített működtető elemet befogadó egységből állnak. Az aktuátor, azaz müködtető elemnek a kapcsolóba dugásakor a kapcsoló kapcsol, és reteszelt állapotban a mükdödtető elem nem távolítható el.

A reteszelés lehet rugós, amit villamos jellel, egy elektromágnes aktiválásával lehet elereszteni, vagy elektromágneses, aminél a reteszelést a villamos jellel behúzott elektromágnes valósítja meg. A rugós működtetésű reteszes kapcsolók használhatók személyek védelmére is, ezeknél ugyanis egy esetleges áramkimaradás sem eredményezi a retesz szándékolatlan nyitását, az elektromágnessel aktiválható reteszek pedig berendezések védelmére használhatók, személyvédelemre nem.

A rendelkezésre álló típuscsaládok:

  • L10: kézi reteszeléses gazdaságos típus olyan szervíz célú ajtókra és burkolatokra melyeknél csak ritkán van szükséges a reteszt oldására.
  • L100: sokoldalú biztonsági reteszes kapcsoló, úgy rugós mint elektromágneses zárral, személyek és gépek védelméhez.
  • L200: durva körülményekre tervezett strapabíró reteszes kapcsoló nagy méretű védőajtókhoz és gépekhez, különösen nehéz körülmények közé.

Reteszelhető biztonsági kapcsolók részletesen a gyári honlapon.

Ajánlatkérés


partnerlogók