Menu
Menu

További információ kézi vonalkódolvasókról:

Ismertető

Dataman 8050 kézi vonalkódolvasó
A kamerás illetve vonalas képalkotáson alapuló kézi vonalkódolvasók mindegyike alkalmas vonalkódok olvasására, kétdimenziós 2D kódok azonban csak a kamerás eszközökkel olvashatók.

A vonalas képalkotással működő eszközök egy vonal mentén készítenek egydimenziós képet a vonalkódról. Az így kapott, az olvasott vonalkódnak megfelelően sötét és világos pontsorozatok váltakozásából álló információt a beépített kiértékelő-egység dekódolja, az így karaktersorozattá alakított információ pedig megjelenik a vonalkód olvasó kimenetét alkotó interfészen.

Ezzel szemben a kamerás eszközök nem egy vonalról, hanem egy teljes felületről készült képpel dolgoznak. Ezért képesek kétdimenziós kódokat is olvasni, és az olvasott kódok irányultsága is lényegtelen lehet. Míg a vonalas olvasóknál az olvasási vonal a vonalkód vonalaira merőleges kell, hogy legyen, a kamerás olvasók bármilyen pozícióban olvashatják a kódokat.

A vonalas olvasók előnye a nagyobb olvasási távolság lehet – a vonalkódok akár több méterről is olvashatók lehetnek -, illetve az egyszerű, belépű szintű vonalkódolvasók kategóriájában némi árelőnyük kompenzálhatja a kamerás eszközök sokoldalúságát.

A USB-től az ipari buszokig terjedő különféle kommunikációs interfészek mellett a vonalkódolvasók számítógépes billentyűzet szimulálására is képesek, olyankor a billentyűzet mellett, a számítógép számára attól megkülönböztethetetlenül, a kódolvasó is használható adatok bevitelére.

Cognex Dataman 8050X kézi vonalkódolvasó munkában:

Kamerás 2D- és vonalkódolvasók

vezeték nélküli kézi vonalkódolvasóA Cognex DataMan® kézi vonalkódolvasói kivételes teljesítményt nyújtanak nemcsak az egyszerűen olvasható címke alapú, hanem a direkt jelöléssel, például lézergravírozással felvitt, nehezebb feladatot jelentő vonalkódok és 2D kódok olvasásánál is.

A Dataman kódolvasók kamerás , masszív ipari kódolvasók, melyek a legfejlettebb technológiával biztosítják, hogy megbízhatóan olvashatók legyenek a kihívást jelentő koszos, gyűrött, sérült, fényes és alig látható kódok is.

Ezeknél az ipari vonalkódolvasóknál könnyen cserélhető kommunikációs modul biztosítja a mindenkori környezethez illeszkedő interfészt, úgy kábeles, mint vezeték nélküli kivitelben. Utóbbi esetben a vezeték nélküli vonalkódolvasó egy bázisállomással folytat WIFI vagy Bluetooth alapú kommunikációt. USB, RS232 soros interfész, és különféle Ethernetes ipari protokollok állnak rendelkezésre mint például EtherNet/IP, PROFINET, vagy Modbus TCP.

Természetesen billentyűzet emulációs üzemmódban is használhatók, mikor a billentyűzet mellett, a számítógép számára attól megkülönböztethetetlenül, vonalkódolvasóval is bevihetők az adatok.

Cognex Dataman kézi vonalkódolvasók alkalmazási területei:

Dataman 8600 Dataman 8050X Dataman 8050
Nehéz direkt jelölésű (DPM) 2D kódok X
Direkt jelölésű (DPM) 2D kódok X X
Nehéz 1/D és 2D kódok X X X
Szépen nyomtatott 1/D és 2D kódok X X X
Vezetéknélküli Bluetooth és WI-FI lehetősége X X X

DataMan® 8600 kódolvasók

Nincs olyan kézi vonalkódolvasó, ami a Dataman 8600 vonalkódolvasóknál sikeresebben olvasná a direkt jelölésű kódokat (DPM kódok). Természetesen más kódokkal is könnyedén boldogulnak, a direkt jelölésű kódok azonban a lehető legnagyobb kihívást jelentik a kódolvasók számára.

A DataMan 8600 sorozatú kamerás kézi vonalkódolvasók a világon létező legfejlettebb kódolvasó technológiákkal olvassák a különféle méretű és minőségű kétdimenziós 2D kódokat és vonalkódokat, legyenek azok bármilyen technológiával előállítottak. A legnehezebb direkt jelöléses kódok olvasását szolgálja például a változó fókuszú fejlett folyadéklencsés optika és a szabadalmazott UltraLight® megvilágítási technológia, amikkel a Dataman 8600 vonalkódolvasók a legváltozatosabb felületekre felvitt, legnehezebb DPM kódokat is olvasni tudják.

Könnyen cserélhető, moduláris kommunikációs interfész biztosítja, hogy akár változó körülményekhez is alkalmazkodni tudjon. Kábeles vagy vezetékes kivitelben is különféle interfészek állnak rendelkezésre, hogy az USB-s billentyűzetszimulációtól az Ethernet alapú ipari buszokig minden igénynek megfelelhessen.

Ezek a masszív DPM vonalkódolvasók a legmostohább üzemi körülményeknek is ellenállnak.

Dataman 8600 további részletei a gyári honlapon.

DataMan 8050 kódolvasók

A Dataman 8050 sorozatú kézi vonalkódolvasók a Cognex világszínvonalú kódolvasó algoritmusaival felvértezett, kemény ipari körülményeknek is ellenálló kézi kódolvasók.

Két kivitelben, Dataman 8050X illetve Dataman 8050 állnak rendelkezésre, melyek egyformán alkalmasak nyomtatott címke alapú kódok olvasására, többnyire akkor is ha azok gyűröttek, sérültek vagy szennyezettek, a Dataman 8050X pedig kihívást jelentő direkt jelölésű kódok (DPM kódok) olvasására is képes.

Bármelyik változat mellett is döntsön, a könnyen cserélhető moduláris interfészeknek köszönhetően, kábeles és vezetéknélküli kivitelben is rendelkezésre állnak USB, RS232 soros és Ethernet interfészek különféle ipari protokollokkal mint például EtherNet/IP, PROFINET, vagy Modbus TCP.

Nagy teljesítményű, nehéz ipari körülményeknek is jól ellenálló kézi vonalkódolvasók.

Dataman 8050 további részletei a gyári honlapon.

Leuze kamerás vonalkódolvasók

A Cognex kamerás vonalkódolvasói mellett a lézeres vonalkódolvasó specialista Leuze termékeit is forgalmazzuk, közöttük kamerás kézi olvasókat is:

 • FIS 6170: gyenge kontrasztú direkt jelöléses kódokhoz, akár fényes, görbe felületeken is.
 • HS 6508/6578: gyenge kontrasztú, direkt jelöléses kódokhoz is. A HS6578 vezeték nélkül (Bluetooth) csatlakozik a bázisállomásához.
 • IT 19xx: kis tömegű kézi 2D kódolvasók (természetesen vonalkódokhoz is)
  • IT 1900g/1902g: IP 41 védettségű olvasók kontrasztos 2D kódokhoz és vonalkódokhoz. A 1902 típus vezeték nélküli, Bluetooth technológiával csatlakozik egy bázisállomáshoz. Háromféle optikával állnak rendelkezésre:
   • IT 190… HD-2: nagyon kisméretű kódokhoz
   • IT 190… SR-2: standard
   • IT 190… ER-2: nagy olvasási távolsággal
  • IT 1910i ER-3 és IT 1911i ER-3: strapabíró, -30°C…+50°C környezeti hőmérsékleten működtethető ipari kivitel IP65 védettséggel. A 1911-es típus vezeték nélkül, Bluetooth-on kapcsolódik a bázisállomásához.

Leuze kamerás kézi vonalkódolvasók részletesen a gyári honlapon.

Vonalas vonalkódolvasók

Kézi vonalkódolvasók

Egyszerű, költségtakarékos vonalkódolvasók, ipari kivitelek és vezeték nélküli kézi vonalkódolvasók is megtalálhatók a vonalas kézi vonalkódolvasóink kínálatában. Az interfészük lehet USB, soros vagy PS/2, és különféle ipari buszok is elérhetők a tartozékként rendelkezésre álló átalakítókkal

Általános kézi vonalkódolvasók

 • IT 1300g-2: IP 41 védettségű kézi vonalkódolvasó általános alkalmazásokhoz, 10 mm-től 460 mm-ig terjedő olvasási távolsággal
 • IT 1452g 1D-2 : mint a 1450g típus, de vezeték nélküli kapcsolattal a bázisállomásához
 • IT 1450g 1D-2 : IP 40 védettségű kézi vonalkódolvasó általános alkalmazásokhoz, 37 mm-től 370 mm-ig terjedő olvasási távolsággal
 • Z-3110: egyszerű, érintéses olvasó CCD-s technológiával, elsősorban címkékhez, dokumentumokhoz. USB kábellel szállított, de RS232 és PS/2 kábelek is rendelkezésre állnak.

Ipari kivitelű kézi vonalkódolvasók

 • IT 1280i: ipari kivitel, IP65 védettségű lézeres vonalkódolvasó 4,5 m-ig terjedő olvasási távolsággal.  -30°C-tól +50°C-ig terjedő hőmérséklet-tartományban használható.
 • IT 3800i: ipari kivitel, IP 54 védettséggel, -30°C-tól +50°C hőmérsékletig használható. Interfész: RS232 vagy USB / PS2 billentyűzet
 • IT 3820i: vezeték nélküli ipari kivitel, IP 54 védettséggel, -10°C-tól +50°C hőmérsékletig használható. Bluetooth kapcsolattal a bázisállomásához

Leuze vonalas kézi vonalkódolvasók további részletei, adatai, letöltések a gyári honlapon.


partnerlogók