Menu
Menu

További információ kézi vonalkódolvasókról:

Ismertető

Kézi vonalkódolvasók
A kamerás illetve vonalas képalkotáson alapuló kézi vonalkódolvasók mindegyike alkalmas vonalkódok olvasására, kétdimenziós 2D kódok azonban csak a kamerás eszközökkel olvashatók.

A vonalas képalkotással működő eszközök egy vonal mentén készítenek egydimenziós képet a vonalkódról. Az így kapott, az olvasott vonalkódnak megfelelően sötét és világos pontsorozatok váltakozásából álló információt a beépített kiértékelő-egység dekódolja, az így karaktersorozattá alakított információ pedig megjelenik a vonalkód olvasó kimenetét alkotó interfészen.

Ezzel szemben a kamerás eszközök nem egy vonalról, hanem egy teljes felületről készült képpel dolgoznak. Ezért képesek kétdimenziós kódokat is olvasni, és az olvasott kódok irányultsága is lényegtelen lehet. Míg a vonalas olvasóknál az olvasási vonal a vonalkód vonalaira merőleges kell, hogy legyen, a kamerás olvasók bármilyen pozícióban olvashatják a kódokat.

A vonalas olvasók előnye a nagyobb olvasási távolság lehet – a vonalkódok akár több méterről is olvashatók lehetnek -, illetve az egyszerű, belépű szintű vonalkódolvasók kategóriájában némi árelőnyük kompenzálhatja a kamerás eszközök sokoldalúságát.

A USB-től az ipari buszokig terjedő különféle kommunikációs interfészek mellett a vonalkódolvasók számítógépes billentyűzet szimulálására is képesek, olyankor a billentyűzet mellett, a számítógép számára attól megkülönböztethetetlenül, a kódolvasó is használható adatok bevitelére.

Kamerás 2D- és vonalkódolvasók

Kézi vonalkódolvasók

Leuze kamerás vonalkódolvasók

 • FIS 6170: gyenge kontrasztú direkt jelöléses kódokhoz, akár fényes, görbe felületeken is.
 • HS 6508/6578: gyenge kontrasztú, direkt jelöléses kódokhoz is. A HS6578 vezeték nélkül (Bluetooth) csatlakozik a bázisállomásához.
 • IT 19xx: kis tömegű kézi 2D kódolvasók (természetesen vonalkódokhoz is)
  • IT 1900g/1902g: IP 41 védettségű olvasók kontrasztos 2D kódokhoz és vonalkódokhoz. A 1902 típus vezeték nélküli, Bluetooth technológiával csatlakozik egy bázisállomáshoz. Háromféle optikával állnak rendelkezésre:
   • IT 190… HD-2: nagyon kisméretű kódokhoz
   • IT 190… SR-2: standard
   • IT 190… ER-2: nagy olvasási távolsággal
  • IT 1910i ER-3 és IT 1911i ER-3: strapabíró, -30°C…+50°C környezeti hőmérsékleten működtethető ipari kivitel IP65 védettséggel. A 1911-es típus vezeték nélkül, Bluetooth-on kapcsolódik a bázisállomásához.

Leuze kamerás kézi vonalkódolvasók részletesen a gyári honlapon.

Vonalas vonalkódolvasók

Kézi vonalkódolvasók

Egyszerű, költségtakarékos vonalkódolvasók, ipari kivitelek és vezeték nélküli kézi vonalkódolvasók is megtalálhatók a vonalas kézi vonalkódolvasóink kínálatában. Az interfészük lehet USB, soros vagy PS/2, és különféle ipari buszok is elérhetők a tartozékként rendelkezésre álló átalakítókkal

Általános kézi vonalkódolvasók

 • IT 1300g-2: IP 41 védettségű kézi vonalkódolvasó általános alkalmazásokhoz, 10 mm-től 460 mm-ig terjedő olvasási távolsággal
 • IT 1452g 1D-2 : mint a 1450g típus, de vezeték nélküli kapcsolattal a bázisállomásához
 • IT 1450g 1D-2 : IP 40 védettségű kézi vonalkódolvasó általános alkalmazásokhoz, 37 mm-től 370 mm-ig terjedő olvasási távolsággal
 • Z-3110: egyszerű, érintéses olvasó CCD-s technológiával, elsősorban címkékhez, dokumentumokhoz. USB kábellel szállított, de RS232 és PS/2 kábelek is rendelkezésre állnak.

Ipari kivitelű kézi vonalkódolvasók

 • IT 1280i: ipari kivitel, IP65 védettségű lézeres vonalkódolvasó 4,5 m-ig terjedő olvasási távolsággal.  -30°C-tól +50°C-ig terjedő hőmérséklet-tartományban használható.
 • IT 3800i: ipari kivitel, IP 54 védettséggel, -30°C-tól +50°C hőmérsékletig használható. Interfész: RS232 vagy USB / PS2 billentyűzet
 • IT 3820i: vezeték nélküli ipari kivitel, IP 54 védettséggel, -10°C-tól +50°C hőmérsékletig használható. Bluetooth kapcsolattal a bázisállomásához

Leuze vonalas kézi vonalkódolvasók további részletei, adatai, letöltések a gyári honlapon.


partnerlogók