Menu
Menu

Ismertető

Konfokális érzékelőkMűködési elv

Az érzékelő fehér fényforrásának fényét egy lencserendszer a hullámhossz függvényében más-más fókuszponttal fókuszálja. A céltárgy által visszavert fény egy lyukszűrőn halad át, így csak olyan színű fény jut vissza az érzékelőbe, aminek fókusza a céltárgyra esik. A vevőbe jutó fény hullámhosszát megállapítva következtet az érzékelő a céltárgy távolságára.

Segíti a működési elv megértését a video fülön látható film.

Előnyök

  • Nanométeres nagyságrendű felbontás
  • Közel anyagfüggetlen
  • Kisméretű mérőpont
  • Átlátszó anyagok vastagságmérése egy oldalról
  • Átlátszó, rétegelt anyagok rétegvastagságainak a mérése
  • Tükörfényes felületek mérése

Kötöttségek

  • Korlátozott érzékelési távolság
  • A fénynyalábon alapuló mérés tiszta környezetet feltételez

További információ

Típusok, adatlapok, további információk a gyári honlapon.

Videó

Videó a konfokális érzékelők működéséről és alkalmazásáról:

IFC2421/2422 vezérlők

IFC242c konfokális kromatikus vezérlőA confocalDT IFC2421 és IFC2422 vezérlők diffúz reflexiós és tükröződő felületek távolság- és vastagságmérésére szolgálnak. Ezek az egy- illetve kétcsatornás konfokális kromatikus mérőrendszerek alacsony költségű megoldást tesznek lehetővé.

A CCD-tömb aktív expozíció-szabályozási funkciója lehetővé teszi a változó fényvisszaverő képességgel bíró felületek gyors és pontos felületi kompenzálását.

Ez a vezérlő a számos alkalmazást lefedő IFS érzékelőcsalád összes típusával kompatibilis. A vezérlő többrétegű vastagságmérésre alkalmas, úgynevezett többcsúcsos változatban is rendelkezésre áll. A kétcsatornás confocalDT 2422 szinkronizált kétcsatornás mérésre képes, mindkét csatorna teljes mérési sebességének a megtartása mellett.

Könnyű használat webes felületen keresztül

A konfiguráció teljes mértékben egy felhasználóbarát webes felületen végezhető el, anélkül, hogy további szoftvereket igénybe kellene venni. Az anyagok egy bővíthető anyag adatbázisban tároltak.

További információ

További információk a gyári honlapon.

A vezérlőkhöz rendelkezésre álló érzékelők a gyári honlapon


partnerlogók