Unitronics PLC + HMI – Operátor paneles PLC-k

Unitronics PLC + HMI kínálat

PLC és HMI egyben

Az Unitronics elsőként lépett piacra egybeépített PLC-vel és HMI-vel, amit akkor OPLC-nek (Operátor paneles PLC-nek) neveztek el, mára pedig PLC + HMI megjelöléssel illetik. Ez egy operátor panellel, azaz HMI-vel egybeépített PLC, ami rendkívüli mértékben fokozza a PLC használhatóságát.

Az egybeépített PLC és HMI a kezelő panelt és a programozható logikai vezérlőt egyetlen eszközbe integrálja. Az OPLC az ugyancsak integrált fejlesztőrendszernek köszönhetően könnyen programozható, nem kell időt fordítani például a PLC és HMI közötti kommunikáció beállítására és kezelésére.

PLC + HMI típuscsaládok

A PLC + HMI filozófia a karakteres kijelzővel rendelkező Jazz és M90/91, a grafikus kijelzős Vision, a kategóriateremtő egyszerű érintőpaneles SAMBA és az új generációs Unistream típuscsaládokban ölt testet.

HMI-vel integrált PLC alkalmazásai

A kezelői panel egy kijelzőből és esetenként tasztatúrából áll. A HMI üzenetek, állapotok megjelenítésére szolgál, lehetővé téve az PLC kommunikációját az automatizált gép kezelőjével. A HMI a billentyűzetén és/vagy érintőképernyőjén keresztül adatbevitelre és funkciók indítására is használható, hogy az operátor is kommunikálhasson a PLC-n keresztül a géppel.

A HMI-vel egybeépített PLC, nevezzük akár PLC + HMI-nek, akár OPLC-nek, mindenféle automatikus folyamat kezelésére felhasználható. A nagy ötletek mindig olyan egyszerűnek tűnnek – miután megszülettek.

További információ: